کلاس نرخی هواپیما چیست؟

به گزارش بچه های ریاضی، کلاس نرخی هواپیما معیار مهمی برای قیمت گذاری بلیط هواپیماست. برای خیلی از ماها پیش آمده که در هنگام خرید بلیط هواپیما، دو بلیط یکسان را با قیمت های متفاوت ببینیم. بدون شک کنجکاو شده ایم که علت این تفاوت قیمت را بدانیم. اگر در این مقاله همراه یوتراوز باشید، دانستنی های جالبی درباره این موضوع به دست خواهید آورد.

کلاس نرخی هواپیما چیست؟

کلاس نرخی هواپیما موضوع بسیار گسترده ای است و به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. البته این را در نظر داشته باشید که در بین پروازهای چارتری و سیستمی، تنها پروازهای سیستمی هستند که کلاس نرخی هواپیما در آنها تاثیر گذار است. واضح است که پرداختن به تمام جنبه های تاثیرگذار در کلاس نرخی هواپیما، در ایرلاین های مختلف و باز کردن تمام جزییات آن از حوصله شما خارج است! پس به جالب ترین و مهم ترین موارد می پردازیم. تا پایان همراه مجله گردشگری یوتراوز باشید.

  • قیمت گذاری بلیط هواپیما به چه چیزهایی بستگی دارد؟
  • کلاس نرخی پرواز چیست؟
  • ایرلاین های مقرون به صرفه قیمت یا Low-Cost
  • کلاس پرواز هواپیما چیست؟
  • آیا می دانید کلاس پرواز اکونومی چیست؟
  • پرواز بیزنس کلاس چیست؟
  • فرست کلاس چیست؟
  • فرق فرست کلاس و بیزنس کلاس

قیمت گذاری بلیط هواپیما به چه چیزهایی بستگی دارد؟

بلیط هواپیما که از ایرلاین های مختلف صادر می گردد، ویژگی ها و مشخصات مختلفی دارد. در واقع همانطور که اشاره شد؛ عوامل زیادی بر قیمت گذاری بلیط تاثیر می گذارند که چند مورد از آنها را در این قسمت می خوانید. سپس در رابطه با تاثیر کلاس پروازی و کلاس نرخی هواپیما بر قیمت بلیط هواپیما نکات جالبی را در اختیارتان قرار می دهیم.

زمان خرید بلیط:

بازه زمانی که شما برای پرواز خود انتخاب می کنید، خیلی مهم است. مثلا اگر شما بخواهید درست در بازه تعطیلات رسمی کشور و مناسبت های خاص بلیط سفر تهیه کنید، بدیهی ست که به قیمت های گران تری در مقایسه با روزهای عادی برمی خوردید. البته یک نکته مهم دیگر هم در این رابطه مطرح است: ممکن است بلیط سفر در بعضی مسیرهای خاص در روزهای تعطیل و مناسبت ها مقرون به صرفه تر باشد! به طور مثال در بازه تعطیلات برای رفتن به شهرهایی که جاذبه های گردشگری کم تری دارند و کم بازدیدتر هستند بلیط های مقرون به صرفه یا به اصطلاح لحظه آخری می توانید پیدا کنید. در عوض در بعضی شهرها مثل مشهد، در بازه زمانی تولد یا شهادت امام رضا (ع) که بازدید از حرم مطهر و جاهای دیدنی مشهد افزایش میابد، افزایش قیمت بلیط ها را مشاهده می کنیم. البته این نکته را از قلم نیاندازید که با وجود اینکه بلیط های لحظه آخری معمولا در ایرلاین های ایرانی مقرون به صرفه ترند، در ایرلاین های خارجی برعکس این موضوع اتفاق می افتد؛ یعنی هرچه به زمان پرواز نزدیک تر شوید باید هزینه بیش تری برای تهیه بلیط مورد نظرتان بپردازید.

روز و ساعت خرید بلیط هم از گزینه های مهم است. مثلا بلیط هواپیما در ساعات پایانی شب نسبت به وسط روز مقرون به صرفه تر است. یا معمولا آخر هفته ها که به علت افزایش متقاضیان سفر، قیمت بلیط هم افزایش می یابد.

ایرلاین:

ایرلاین یا شرکت هواپیمایی که برای سفر خود انتخاب می کنید، می تواند بر قیمت بلیطی که می خرید تاثیر بگذارد. در واقع خدماتی که ایرلاین ها ارائه می دهند با هم متفاوتند. جای تعجب ندارد که نرخ بلیط هواپیما در این ایرلاین ها هم با هم متفاوت باشد. مثلا در بین شرکت های هوایی ایران، شرکت های هواپیمایی ماهان و ایران ایر به واسطه سرویس هایی که ارائه می دهند نسبت به سایرین قیمت بیش تری دارند.

سیستمی یا چارتری بودن پرواز:

همانطور که می دانید، پروازهای چارتری (بیش تر اوقات) پروازهای مقرون به صرفه قیمت تری نسبت به پروازهای سیستمی هستند. اگر نمی دانید پرواز سیستمی چیست حتما این مقاله را بخوانید.

تعداد خطوط پروازی در یک مسیر:

مقصدی که قصد سفر به آن را دارید در قیمت بلیطی که تهیه می کنید تاثیرگذار است. برای خطوط پروازی پرتردد، طبعا پرواز های بیش تری در هر ایرلاین در نظر گرفته می گردد. اینجاست که رقابت بین شرکت های هوایی زیاد می گردد و ایرلاین ها با پایین آوردن قیمت بلیط، سعی می نمایند مسافران بیش تری را جذب نمایند. در مقابل برای مسیرهای پروازی خاص و کم تردد چون عرضه زیاد نیست، دیگر احتیاجی به کاهش قیمت وجود ندارد.

علاوه بر مواردی که گفته شد، موارد دیگری مثل قیمت سوخت و مسافت مبدا تا مقصد می توانند در قیمت بلیط هواپیما تاثیرگذار باشند.

کلاس نرخی پرواز چیست؟

کلاس نرخی یا همان شناسه نرخی پرواز، یکی از زیر مجموعه های کلاس پروازی ست که پیش تر شرح دادیم. مثلا ممکن است کلاس پروازی اکونومی خود به چند کلاس نرخی تقسیم گردد. در واقع کلاس نرخی پرواز در هواپیما شامل مواردی مثل: قوانین استرداد بلیط، مقدار بار مجاز و... است.

اگر به بلیط های هواپیما دقت کنید متوجه می شوید که کلاس نرخی هواپیما، با یکی از حروف انگلیسی نمایش داده شده است. گفتنی ست که کلاس نرخی پرواز تاثیری در مقدار و نوع خدمات ارائه شده در داخل هواپیما ندارد. یعنی فارق از نوع کلاس پروازی؛ شرایط داخل هواپیما، برای افرادی که کلاس نرخی متفاوتی دارند، یکسان است. درنظر داشته باشید که نامگذاری نرخ های پروازی، در ایرلاین های مختلف فرق دارد. ممکن است یک ایرلاین حرف N را برای گران ترین بلیط خود انتخاب کند و دیگری برای مقرون به صرفه ترین بلیط خود. با این حال، حروف زیر در بین بعضی از ایرلاین ها مشترک هستند.

  • پروازفرست کلاس: حروف A,F,P
  • پرواز بیزینس کلاس: حروف D,R,J
  • پرواز اکونومی کلاس: Y,B,H,M,K,L,W,S,N,O و Q

کلاس نرخی در شرکت هواپیمایی ایران ایر، چه تاثیری در مقدار بار مسافر دارد؟

برای اینکه مفهوم کلاس نرخی هواپیما برایتان ملموس تر گردد، در این قسمت مقدار بار مجاز در کلاس های نرخی متفاوت را در اختیارتان قرار می دهیم.

مثلا در پروازهای داخلی هما؛ برای کلاس های نرخی O، M و Q مسافران بزرگسال و کودک مجازند تا 20 کیلوگرم بار (رایگان) همراه داشته باشند. در صورتی که در کلاس نرخی V تا 25 کیلوگرم بار هم مانعی ندارد و رایگان است. همینطور برای کلاس نرخی C تا 30 کیلوگرم بار و کلاس J تا 35 کیلوگرم بار را می توانید همراه داشته باشید؛ بدون اینکه لازم باشد هزینه حمل بار بپردازید. این مقدار بار در کلاس های نرخی محتلف، برای پروازهای خارجی فرق دارد.

ایرلاین های مقرون به صرفه قیمت یا Low-Cost

در سراسر جهان ایرلاین های زیادی وجود دارد که هرکدام در تلاشند تا با استفاده از روش های مختلف و به کارگیری به روزترین امکانات و لوکس ترین خدمات، مشتریان را به سمت خود جذب نمایند. بعضی از ایرلاین ها اما برای جذب مسافران بیشتر، دقیقا عکس این عمل را انجام می دهند. آنها خدمات و امکانات خود را تا حد ممکن پایین می آورند و به نسبت آن از هزینه بلیط کم می نمایند. به این ترتیب گردشگران یا مردم عادی که دنبال مناسب ترین قیمت ها هستند، بدون درنگ مشتری این ایرلاین ها می شوند. این ایرلاین ها مقرون به صرفه قیمت یا Low-Cost نامیده می شوند. در ایرلاین ها Low-Cost خدماتی مثل: پذیرایی، بار، کانتر کارت پرواز و... بصورت رایگان در دسترس نیستند و اگر مسافر تمایل به استفاده از این خدمات را داشته باشد، می تواند با پرداخت هزینه جداگانه از آنها بهره مند گردد.

کلاس پرواز هواپیما چیست؟

صندلی های هواپیما به سه دسته: اکونومی (Economy Class)، بیزنس (Business Class) و فرست کلاس (First Class) تقسیم می شوند که این سه بخش اصطلاحا کلاس های پروازی هواپیما هستند. (بعضی از هواپیما کلاس پرمیوم اکونومی هم دارند که خدماتی بین اکونومی و بیزنس کلاس ارائه می دهند) این اسامی معانی مختلفی دارند و به نحوه سرویس دهی و خدمات قسمت های مختلف هواپیما اشاره دارند. البته در نظر داشته باشید که چیدمان صندلی های هواپیما، به نوع هواپیمایی که سوار می شوید هم بستگی دارد. مثلا در ایرباس 320 چیدمان صندلی ها به دو بخش فرست کلاس و اکونومی کلاس محدود می گردد. اما در بوئینگ747 مسافر می تواند از بین 4 کلاس پروازی فرست کلاس، بیزنس کلاس، پرمیوم اکونومی و اکونومی صندلی خود را انتخاب کند.

آیا می دانید کلاس پرواز اکونومی چیست؟

کلمه اکونومی به معنی مالی است. احتمالا حدس زده اید که این کلاس معمولی ترین صندلی های یک هواپیما را شامل می گردد. بیشتر مخاطبین کلاس اکونومی افراد عادی و گردشگرانی هستند که انتظار خدمات رفاهی فوق العاده در طول پرواز را ندارند. در کلاس پروازی اکونومی سرعت سوار شدن به هواپیما از دو کلاس بیزنس و فرست کندتر است، چرا که اول مسافران فرست کلاس و بعد مسافران بیزنس کلاس اجازه سوار شدن دارند. بعد از آن ها، نوبت به مسافران اکونومی می رسد. کلاس اکونومی به علت قیمت مناسب تری که دارد، متداول ترین و رایج ترین کلاس پروازی است. در این قسمت مسافران در حین پرواز می توانند به تماشای برنامه از مانیتور بزرگی که برای همه مشترک است و در سالن هواپیما نصب شده است، بپردازند یا با استفاده از مجلات و روزنامه های محدودی که در اختیارشان قرار داده می گردد خود را سرگرم نمایند. البته همانطور که اشاره شد، خدمات ایرلاین ها با هم فرق دارد. در بعضی هواپیماها حتی در کلاس اکونومی هم مسافر مانیتور جداگانه و هدفون دارد.

پرواز پرمیوم اکونومی چیست؟

قسمت پرمیوم اکونومی، کمی راحت تر از قسمت اکونومی است. کابین پرمیوم اکونومی کاملا جداست و خدمات رفاهی مثل: جای پای بیش تر، صندلی های راحت تر، مانیتور بزرگ تر، تنوع غذایی و... از مزیت های کلاس پرمیوم اکونومی است.

پرواز بیزنس کلاس چیست؟

بیزنس کلاس همانطور که از نامش پیداست قسمت مورد علاقه مسافرانی ست که سفر کاری یا اهداف تجاری دارند. همانطور که گفتیم کلاس های پروازی متفاوت سرویس ها و قیمت های متفاوتی نسبت به هم دارند. در بیزنس کلاس مسافر از لحظه ای که وارد فرودگاه می گردد تا پایانی پرواز و خارج شدن از فرودگاه خدمات مخصوصی دریافت می نماید. محل انتظار مسافر در فرودگاه یک سالن شیک و راحت است و در داخل کابین هم امتیازات ویژه ای دارد. مثلا مدل صندلی بیزنس کلاس کاملا با صندلی های کلاس اکونومی فرق دارد. فضای جلوی پا مسافر بزرگ تر است، صندلی ها راحت و نرم هستند و مسافر می تواند به مقدار دلخواه پشتی صندلی خود را عقب ببرد و استراحت کند، فاصله صندلی ها از هم بیش تر است، وعده غذایی و نوشیدنی که در کلاس پروازی بیزنس سرو می گردد به اعیانی بودن فرست کلاس نیست اما به مراتب از کلاس اکونومی لذیذتر، شکیل تر و متنوع تر است.

خصوصی کردن فضا برای مسافران بیزنس کلاس هم از خدماتی است که بعضی شرکت های هواپیمایی به آن توجه ویژه ای می نمایند. با توجه به اینکه ممکن است مسافر کلاس بیزنس در طول سفر احتیاج به مطالعه یا کارکردن داشته باشد برایش مهم است که صندلی اش به گونه ای طراحی شده باشد که یک فضای نیمه خصوصی را در اختیارش بگذارد یا اینکه صندلی اش با در از محیط مشترک با دیگر صندلی ها جدا گردد. بعضی از شرکت های هواپیمایی این موارد را برای قسمت بیزنس کلاس خود رعایت می نمایند.

فرست کلاس چیست؟

فرست کلاس قسمت شاهانه هر هواپیما ست. معمولا افراد خاص و ثروتمندان این قسمت را برای پرواز خود انتخاب می نمایند؛ چرا که قیمت بلیط در این قسمت چند برابر قسمت اکونومی است. بسته به نوع ایرلاینی که انتخاب می کنید، از بدو ورودتان به فرودگاه تا رسیدن به مقصد و پایانی پرواز انتظار خدمات فوق لوکس را داشته باشید. در نظر داشته باشید که در بین ایرلاین های ایرانی، قسمت فرست کلاس هواپیما خدماتی مشابه بیزنس کلاس ارائه می دهند و این دو کلاس تفاوت زیاد و قابل توجهی با هم ندارند.در ادامه چند مورد از خدمات فرست کلاس را می خوانیم:

  • اگر بلیط فرست کلاس تهیه نموده اید لازم نیست مثل مسافران دیگر در صف های طولانی چکینگ بایستید، شما به قسمت CIP راهنمایی خواهید شد و تا زمانی که اقدامات لازم به وسیله مسئولین انجام می گردد، می توانید با خیال راحت از یک سالن فوق لوکس و خدمات پذیرایی لذت ببرید.
  • خیلی از ایرلاین ها مسافران فرست کلاس را از درب منزلشان در مبدا، تا هتل شان در مقصد همراهی می نمایند. به این ترتیب که با لوکس ترین ماشین ها مثل لیموزین (Limousine) یا رولز رویس (Rolls-Royce) از درب منزل تا فرودگاه و بعد از پرواز از فرودگاه تا هتل، ترانسفر می شوند.
  • مسافرین پرواز فرست کلاس پرواز خود را در سوئیتی لاکچری با خدمات عالی می گذرانند. بسته به نوع ایرلاینی که انتخاب می نمایند، می توانند از خدماتی مانند: سرویس بهداشتی جداگانه، سیستم صوتی و تصویری حرفه ای، دسترسی به لپ تاپ و اینترنت در کنار امکاناتی مثل اتاق جلسات و.. استفاده نمایند.
  • منو غذایی کلاس پروازی فرست نسبت به سایر کلاس های پروازی متنوع تر و رنگارنگ تر است. در کنار تمام خدمات شاهانه ای که در فرست کلاس می توانید تجربه کنید وعده های غذایی با کیفیت و عالی را هم اضافه کنید.
  • معمولا در قسمت فرست کلاس و بیزنس کلاس هواپیما، مسافران این امکان را دارند که غذای خود را از منو انتخابی که در اختیارشان قرار می گیرد انتخاب نمایند و محدود به انتخاب یک نوع غذا نیستند.

فرق فرست کلاس و بیزنس کلاس

بدیهی ست که با توجه به خدمات گفته شده بیزنس کلاس معمولا از فرست کلاس قسمت مقرون به صرفهتری ست. البته که خدماتی که در فرست کلاس یا بیزنس کلاس یک هواپیما ارائه می شوند به عوامل زیادی بستگی دارند. به طورکلی در بیزنس کلاس خبری از خدمات فوق لوکس و شاهانه نیست. از طرفی کیفیت ارائه خدمات به طور قابل توجهی از کلاس اکونومی بیش تر است.

کلام آخر:

امروزه سفرهای هوایی برترین انتخاب برای مسافرت های تفریحی و کاری به مقاصد دور و نزدیک هستند. اگر خیلی اهل سفر با هواپیما نیستید بهتر است هرچه زودتر تجدید نظر کنید تا از غافله عقب نمانید! در هر صورت داشتن اطلاعاتی نظیر آنچه در این مقاله خواندید یا شناختن انواع هواپیما و... می تواند برای انتخاب برترین و مناسب ترین بلیط هواپیما، متناسب با سلیقه و احتیاج شما، یاری خوبی باشد. از قلم نیاندازید که برای تهیه بلیط مقرون به صرفه هواپیما می توانید به سایت یوتراوز مراجعه کنید.

امیدواریم که پاسخ تمام ابهامات تان درباره کلاس نرخی هواپیما و سایر موارد جانبی مربوط به آن را گرفته باشید. خواهشمندیم اگر ناگفته ای هست، به وسیله درگاه زیر با ما درمیان بگذارید.

منبع: یومگ
انتشار: 12 بهمن 1403 بروزرسانی: 12 بهمن 1403 گردآورنده: mathfolks.com شناسه مطلب: 93

به "کلاس نرخی هواپیما چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلاس نرخی هواپیما چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید