برترین برندهای چای ایرانی و برندهای چای خارجی

به گزارش بچه های ریاضی، چای ایرانی از برترین نمونه های چای دنیا است. عطر و طعم آن بی نظیر است و خستگی را از تن بیرون می نماید. چای ایرانی متناسب با منطقه ای که کشت می گردد، فصلی که برداشت می گردد، ظاهر و آب و هوا، انواع مختلفی دارد و هر سلیقه ای یک نمونه از آن را می پسندد. در این بلاگ خبرنگاران به سراغ معرفی برترین برندهای چای ایرانی می رویم، نمونه های چای را بر اساس زمان برداشت آنالیز می کنیم و نگاهی کوتاه به چند برند چای خارجی می اندازیم. امیدواریم بتوانید با یاری این مقاله یک چای باکیفیت را از بین برترین چای ایرانی و خارجی انتخاب کنید.

برترین برندهای چای ایرانی و برندهای چای خارجی

برای خرید چای ایرانی از خبرنگاران کلیک کنید!

فزونین برندهای چای ایرانی

در ادامه فهرستی از فزونین برندهای چای ایرانی آورده شده که همگی آن ها از کیفیت خوبی برخوردارند و ترتیب قرار گرفتن آن ها فزونی آن چای نیست.

چای سرگل سیاه ایرانی تی بالکا

تی بالکا از فزونین و خوش رنگ ترین چای های ایرانی است. در شمال ایران و در گیلان کشت می شود. این چای از نوع سرگل است. به این معنا که ارگانیک تهیه نمی شود. این نمونه چای عطر و اسانسی ندارد و از ویژگی های مثبت آن است زیرا رنگ مصنوعی به آن اضافه نشده است. در دسته چای های بدون عطر قرار می گیرد. طعم آن گس است و بعد از گذشت چند دقیقه از دم کردن، یک چای دبش خوش رنگ خواهید داشت.

در خصوص نام این محصول، تی در زبان گیلکی به معنی تو و بالکان نیز به معنای سبدهای حصیری دست سازی است که کشاورزان برای برداشت چای از آن استفاده می نمایند.

چای سیاه شکسته ممتاز ایرانی طبیعت

طبیعت با خوش سابقه ترین برندهای چای ایرانی است. این برند در کنار چای محصولات دیگری مانند برنج و روغن نیز فراوری می نماید. از مزایای چای طبیعت زود دم کشیدن آن است. تنها 15 دقیقه کافی است تا یک چای دلنشین آماده نوشیدن داشته باشید. دیگر مزیت آن نداشتن اسانس و عطر است. در نتیجه شما یک چای کاملاً طبیعی و سالم می نوشید و فزونین ویژگی آن طعم خوب آن است.

چای ایرانی سیاه شکسته الماس شمال

چای سیاه شکسته الماس شمال از دیگر چای هایی است که با خرید آن از مشتری های دائم آن می شوید. این چای برای دم آمدن به میانگین دقیقه زمان نیاز دارد. هر چای را اگر در قوری چینی دم کنید طعم بهتری پیدا می نماید و این چای هم از باقی آن ها مستثنا نیست. چای شکسته الماس در شمال فراوری می شود و در بسته های زیپ کیپ عرضه می شود.

چای ایرانی ممتاز اعلا روزمهر

از بین فزونین برندهای چای ایرانی، چای روزمهر یکی نمونه های اعلای آن است. این چای در دسته چای های بدون عطر است و به طور ارگانیک فراوری شده و به مشتریان عرضه می شود. از مزایای آن زود دم کشیدن است و در عرض دقیقه یک چای دبش خواهید داشت. این چای نسبت به بقیه انواع چای ایرانی قیمت بالاتری دارد.

چای ایرانی معطر عماد مدل ارل گری

ارل گری نام نوعی چای است که از گیاه کاملیا سینن سیز به دست می آید. در واقع این نوع چای همان چای سیاه است که زمان بیشتری برای فراوری نیاز دارد. این چای که فزونین برندهای چای ایرانی است، در منطقه لاهیجان کشت می شود. در بسته های 450 گرمی به همراه چای هفت گل به مشتریان عرضه می شود. چای هفت گل نیز هفت نوع گل طبیعی است و عطر بی نظیری دارد.

چای ارل گری عماد طبیعی و ارگانیک بوده و هیچ رنگ یا اسانس مصنوعی در آن به کار نرفته است. به همین علت دیرتر از باقی چای ها دم می کشد، طعم گس دارد و کم رنگ است. البته سالم و طبیعی بودن آن مزیت مهم آن به شمار می آید.

چای سیاه قلم ایرانی بهاره دلگشا

یکی دیگر از فزونین برندهای چای ایرانی، برند چای سیاه قلم ایرانی بهاره دلگشاست. این چای در بهار کشت می شود و هیچ گونه مواد مصنوعی از عطر و اسانس در آن استفاده نشده است. پس با اطمینان می توانید از ارگانیک بودن آن را بهره ببرید. این چای در دسته چای های معطر واقع شده است و نهایتاً طی 20 دقیقه دم می کشد. چای بهاره دلگشا کمرنگ است و در بسته های نیم کیلویی با بسته بندی باکیفیت به مشتریان عرضه می شود.

چای ایرانی قلم بهاره مانترا

چای قلم بهاره مانترا نیز همانطور که از نامش پیداست یکی از فزونین برندهای چای ایرانی است که در بهار کشت می شود. از بابت طبیعی و ارگانیک بودن این چای خیالتان راحت باشد. هیچ اسانس مصنوعی در آن به کار نرفته است. این چای نیز در لاهیجان کشت می شود. برای داشتن یک چای خوش رنگ و خوش طعم این چای را با آبی کالا جوشیده و زلال دم کنید. این چای طعم خوب و رنگ نابی دارد، طبیعی است و قیمت مناسبی دارد.

چای سیاه شکسته ممتاز ایرانی الماس شمال

چای سیاه شکسته ممتاز ایرانی الماس شمال به عنوان یکی از فزونین برندهای چای ایرانی، ارگانیک بودن و معطر بودن را در کنار هم دارد. برای دم آمدن به 20 تا 30 دقیقه زمان نیاز دارد و قیمت آن ارزان است. پس اگر از هواداران چای عطردار و طبیعی هستید این چای گزینه خوبی است. بسته بندی استاندارد و خوبی دارد و هر بسته شامل 150 گرم است.

چای سیاه رفاه لاهیجان مدل شکسته ممتاز زرین

چای رفاه لاهیجان از برندهای خوش نام چای ایرانی است. همانطور که از نام آن تعیین است در مزارع سرسبز لاهیجان کشت می شود. خوش رنگ است اما باید زمان زیادی به آن بدهید تا رنگ خود را نشان بدهد. این محصول هم کاملاً طبیعی و ارگانیک است. این چای نیز در دسته چای های ارزان قرار می گیرد.

چای شکسته ایرانی مهمان دوست

این چای به علت طعم خوبی که دارد با استقبال خوبی رو به رو شده است. عطر آن نیز بسیار ناب است و رنگ خوبی دارد. خبر خوب آنکه همه این ویژگی ها را به صورت طبیعی دارد و از هیچ ماده مصنوعی در آن استفاده نشده است. پس هر چقدر از این چای بنوشید ضرری به بدنتان نمی رسد. پس چای مهمان دوست عطر، رنگ، مزه و ارگانیک بودن را همگی در کنار یکدیگر دارد. تنها ویژگی منفی آن دیر دم بودن است و زمان زیادی نیاز دارد تا رنگ خوب خود را نشان بدهد.

معرفی انواع مختلف چای

همانطور که گفته شد چای با توجه به فصل برداشت، سایز، محل برگ و عوامل دیگر می تواند طعم، عطر و رنگ متفاوتی داشته باشد. در این قسمت از وبلاگ به شرح بیشتر این جزئیات می پردازیم و می گوییم هر کدام از این ویژگی ها دقیقاً چه تأثیری بر کیفیت چای دارد.

انواع چای با توجه به فصل برداشت

چای با توجه به اینکه در فصل اول، دوم یا سوم سال برداشت می شود چای چین اول، چین دوم یا چین سوم نام می گیرد.

1. چای چین اول یا چای بهاره

این چای در فصل بهار و اردیبهشت ماه برداشت می شود. این نوع چای از نظر طعم و خواص درمانی بر دو نوع دیگر فزونی دارد. پس فزونین برندهای چای ایرانی حتماً از نوع بهاره است. علت آن این است که بعد از گذشت زمستان که زمین استراحت نموده و حسابی حاصلخیز است چای کشت می شود. برگ های چای در این فصل تازه تر است و باعث می شود چای طعم گس و بی نظیری داشته باشد طوری که خستگی را کاملاً از بین می برد. چای بهاره خود به سه نوع چای سرگل بهاره، چای شکسته ممتاز و چای قلم تقسیم می شود. هر کدام از این سه نوع نیز ویژگی های متفاوتی دارند.

چای سرگل بهاره

محصولات فزونین برندهای چای ایرانی از چای بهاره و فزونین نوع چای بهاره، چای سرگل است. این نوع چای عطر و رنگ فوق العاده ای دارد. در بهار زمان برداشت چای کشاورزان برگ های تازه تر و جوان تر چای که در بالای درختچه های چای واقع شده است را جدا می نمایند و به آن چای سرگل یا غنچه سه برگ می گویند. برگ های آن به میزان دو بند انگشت است و برخی کشاورزان آن را بدون خرد کردن به همان شکل خشک می نمایند تا مشتری بتواند آن را تشخیص بدهد.

چای شکسته ممتاز

هر آنچه برگ روی درخت چای وجود دارد، به غیر از برگ های سرگل جزء چای شکسته ممتاز است. کشاورزان برگ های به جای مانده را چیده، ساقه و چوب درخت را از آن ها جدا نموده، خردشان می نمایند و سپس خشک می نمایند. این نوع چای نسبت به چای سرگل کیفیت کمتری دارد اما باز هم عطر و رنگ اعلای آن از دیگر انواع چای بهتر است. دقت داشته باشید چای شکسته ممتاز در دسته چای بهاره واقع شده است و چای شکسته معمولی را در فصل تابستان برداشت می نمایند.

چای قلم

چای قلم درشت ترین نوع چای ایرانی است. برگ های پایینی درخت چای مخلوط با ساقه و چوب درخت چای قلم را تشکیل می دهد. این نوع چای را پس از برداشت خشک می نمایند و مستقیم به مشتری عرضه می نمایند و خرد کردنی در کار نیست. شاید فزونین برندهای چای ایرانی از این نوع نباشند اما باز هم به علت بهاره بودن کیفیت خوبی دارد و عطر و طعم آن دلنشین است.

2. چای چین دوم یا چای تابستان

پس از برداشت چای چین اول در بهار، برگ های چای دوباره سبز می شوند و در تیر ماه برداشت می شوند که به آن چای چین دوم یا چای تابستان می گویند. این چای نسبت به چای چین اول کیفیت کمتری دارد. این کیفیت کمتر خود را در کمرنگی و عطر کمتر نشان می دهد. بعلاوه طعم تلخ تری نسبت به چای چین اول دارد.

3. چای چین سوم یا چای پاییزه

برگ های چای برای بار سوم در پائیز سبز می شوند و در مهر ماه یا اوایل آبان تحت عنوان چای چین سوم یا چای پاییزه برداشت می شود. به علت آنکه چای دو بار در بهار و تابستان برداشت شده است طراوت کمتری دارد. بعلاوه خاک حاصلخیزی کمتری دارد از این رو چای طعم تلخ تری دارد، عطر کمتری و رنگ آن کم است. بسیاری از کارخانه این چای را از کشاورزان می خرند و در کارخانه با مواد مصنوعی و اسانس عطر و رنگ به آن می دهند و به بازار عرضه می نمایند. در نتیجه فزونین برندهای چای ایرانی در دسته چای های پاییزه نیست.

فزونین برندهای چای خارجی

با وجود کیفیتی که چای ایرانی دارد اما برخی افراد از بین فزونین برندهای چای ایرانی انتخاب نمی نمایند و چای خارجی را ترجیح می دهند. این قسمت از مقاله که به معرفی مختصر فزونین برندهای چای خارجی پرداخته برای این افراد است.

چای سیاه انگلیسی توینینگز

چای سیاه توینینگز (Twining) از مشهورترین برندهای چای دنیا است. این برند به علت طعم دلنشینی که دارد در فهرست فزونین چای های دنیا واقع شده است. چای توینینگز از مزارع زیبای سیلان و هندوستان تأمین می شود. زمان دم کشیدن آن کم است و عطر، رنگ و طعم خوب را در کنار هم دارد.

چای سیلان دو غزال

چای سیلان دو غزال چند نمونه مختلف دارد. نمونه طلایی آن فزونین کیفیت را دارد. در این نوع چای دو غزال از زر استفاده شده است. زر از فزونین برگ های درخت چای است و همه آن جوانه های تازه است. به همین علت این نمونه از چای عطر و طعم بی نظیری دارد. 5 دقیقه زمان کافی است تا چای دو غزال طلایی دم بکشد.

نمونه دیگر چای سیلان دو غزال، چای سیاه شکسته عطری است و در بسته بندی آبی رنگ عرضه می شود. این نمونه از چای دو غزال ترکیبی از فزونین چای شکسته زرین سیلان و عصاره خوراکی میوه مرکباتی مثل برگاموت است. این نوع عصاره خوراکی مورد تأیید سازمان های بین المللی قرار گرفته است. 5 تا 8 دقیقه زمان برای دم کشیدن آن کافی است.

نمونه دیگر چای دو غزال، چای سیاه شکسته ساده است که در بسته بندی قرمز رنگ عرضه می شود. این نمونه از چای از جوانه های انتهایی و سرشاخه های جوان درختچه چای برداشت می شود. برای حفظ طراوت و کیفیت چای در محل جمع آوری بسته بندی می شود. این نمونه نیز 5 تا 8 دقیقه زمان نیاز دارد تا کاملاً دم بکشد.

چای بیلگو

چای بیلگو (Bigelow) از فزونین نمونه های چای در دنیا است. این برند نیز انواع مختلفی چای با طعم مختلف فراوری می نمایند. چای سبز، چای لیمویی، ارل گری، چای سیاه و چای وانیلی گوشه ای از محصولات این برند است. چای بیگلو که حالا یک کمپانی گسترده است ابتدا از کسب و کار خانگی شروع کرد و رفته رفته به یک برند خوش نام دنیا تبدیل شد. از فزونین مزیت های این چای نداشتن هیچ ماده افزودنی است و بعد طعم فوق العاده آن است.

تاریخچه چای در ایران

بعد از آشنایی با فزونین برندهای چای ایرانی و سپس خارجی در این قسمت از مقاله به آنالیز مختصر تاریخچه چای می پردازیم.

قدمت مصرف چای به عنوان یکی از اصلی ترین نوشیدنی ها به قرن 17 میلادی برمی شود. شروع کشت چای در ایران از سال 1314 هجری قمری بود. محمد میرزا کاشف السلطنه از رجال مهم ایرانی بود و به عنوان ژنرال کنسول ایران در هند انجام وظیفه می کرد. او در یک سفر در بازگشت به ایران چند بته چای را وارد ایران کرد و با توجه به تحقیقاتی که نموده بود شهر لاهیجان را به عنوان کشت گاه مناسب انتخاب کرد.

لاهیجان تا به امروز نیز به علت آب و هوای مناسب از اصلی ترین مراکز کشت چای در دنیا است و فزونین برندهای چای ایرانی از این منطقه به دست می آید. سهم ایران در مصرف چای 4 تا 5/4 درصد از مصرف کل چای دنیا است.

سخن آخر

چای ایرانی کیفیت بی نظیری دارد و به تمام دنیا صادر می شود. تمام ویژگی های خوب یک چای مرغوب از عطر و طعم گرفته تا طبیعی و ارگانیک بودن را چای ایرانی دارد. در این مقاله سعی شد پس از معرفی فزونین برندهای چای ایرانی از جزئیات ویژگی های مختلف آن بگوییم تا بتوانید خودتان یک چای با کیفیت را از چای مصنوعی تشخیص بدهید. خبر خوب آنکه می توانید همین حالا چای دلخواه خود را از خبرنگاران سفارش دهید و در کوتاه ترین زمان در منزل تحویل بگیرید. از قلم نیاندازید نظر خود را در خصوص فزونین برندهای چای ایرانی برای ما بنویسید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: mathfolks.com شناسه مطلب: 98

به "برترین برندهای چای ایرانی و برندهای چای خارجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین برندهای چای ایرانی و برندهای چای خارجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید