5 معبد غیرقابل دسترس در دنیا
به گزارش بچه های ریاضی، صومعه های مذهبی معمولا در نقاطی خارج از دسترس عموم ساخته می گردد تا جایی که رفتن به بعضی از این صومعه ها غیرممکن است.
ایده ساخت معابد در ارتفاعات و در منطقه ها دور از دسترس از آنجا آمده که بیشتر افراد را از آمدن به این مکان ها بازدارد و فقط تعداد خاصی بتوانند به این معابد دسترسی داشته باشند. بعلاوه موقعیت این معابد به راهب ها این حس را منتقل می نماید که در مکانی آرام و خلوت، و به خدا نزدیک تر هستند. هرچند امروزه بیشتر این صومعه ها شکل توریستی به خود گرفته اند و به خاطر گردشگران، راه های دسترسی متنوعی مانند تله کابین و پله برای این صومعه ها تعبیه شده، اما با این وجود هنوز هم برخی از این مسیرهای دسترسی سخت و ترسناک هستند و به هزاران متر پیاده روی عمودی نیازمند دارند. پس برای رفتن به این مکان ها بهتر است خود راه حسابی آماده کنید.
صومعه متئورا، یونان
متئورا (Meteoa) که در زبان یونانی به معنای معلق در هوا یا بالای بهشت است گروهی متشکل از شش صومعه است. این مجموعه یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مجموعه ها از صومعه های اورتودکس شرقی در یونان است. این شش صومعه که یکی از بهترین نمونه ها برای تبدیل یک منطقه به مکانی برای عبادت و تفکر از نظر معماری است، روی ستون های طبیعی سنگ ماسه ای ساخته شده است.
صومعه ها در نوک صخره هایی که به نام متئورا شناخته می شوند، ساخته شده اند. ارتفاع این صومعه ها 400 متر است و در بالای دره پنئاس (peneas) و شهر کوچک کالامباکا (kalambaka) در دشت تثالین (thessalian) قرار داد. طی قرن 14 و در زمانی که نابسامانی های سیاسی جو ترسناکی را بوجود آورده بود، صومعه ها در منطقه ها غیرقابل دسترس ساخته می شد تا جایی که تا انتها قرن پانزده، 24 صومعه به این شکل ساخته شده بود. این روند تا قرن 17 ادامه داشت. امروزه تنها 4 صومعه یعنی آگیوس استفانویس (Aghios Stephanos)، آجیا تریاس (Aghia Trias)، وارلام (Varlaam) و متئورون (Meteoron) هنوز مکان گردهمایی های مذهبی به جای مانده و دیگر صومعه ها توریستی هستند. در دهه 1920 کوشش شد تا راه های دسترسی اصلاح گردد. به این ترتیب پله هایی در صخره تراشیده و برای دسترسی بهتر یک پل نیز قرار داده شد.
دسترسی به این صومعه ها مشخصا کار سختی بوده و نیازمند نردبام های بزرگی بوده که به یکدیگر از طریق تسمه وصل شده یا تورهای بزرگی که هم برای بالا کشیدن کالا هم برای بالاکشیدن انسان استفاده می شده است.
صومعه تانگ کالات (Taung Kalat)، برمه
صومعه تانگ کالات روی یک صخره آتشفشانی به ارتفاع 737 متر ساخته شده است. این صومعه در مرکز برمه و 50 کیلومتری جنوب باگان (Bagan) و بعلاوه در نزدیکی آتشفشان غیرفعال مونت پاپا (mount papa) قرار گرفته است. برای رسیدن به این صومعه باید دقیقا از 777 پله صعود کنید. اما نتیجه این همه زحمت، چشم انداز دیدنی و غیرقابل توصیفی است که در بالای صخره قابل مشاهده است.
در سمت شما غربی از صومعه می توان معبد های باگان را در دوردست ها دید و در سمت شرق قله پوشیده از درخت تانگ ماجی (Taung Ma-gyi) را دید. یک فرورفتگی آتشفشانی به عمق 914 متر و عرض 610 متر وجود دارد که کوه را از جهات مختلف به شکل های متفاوتی نشان می دهد. خیلی از بوزینه های دم کوتاه در این محل زنگی می نمایند که خود به یک جاذبه توریستی تبدیل شده است.
معبد تاکشانگ پالپوگ (Taktsang Palphug)، بوتان
معبد تاکشانگ که به آشیانه ببر نیز معروف است، روی صخره شیب داری ساخته شده که در ارتفاع 900 متری روی دره پارو (paro) قرار گرفته است. شیب سنگ ها بسیار تند است تا جایی که در برخی نقاط کاملا عمودی است و معبد روی دیواره صخره ساخته شده است.
با وجود اینکه این معبد به نظر ترسناک می آید، اما راه های زیادی برای دسترسی به این مکان وجود دارد. برای مثال مسیری که در سمت شمال غربی وجود دارد و از میان جنگل عبور می نماید یا از سمت جنوب که از طریق مریدان معبد استفاده می شده یا از سمت شمال همگی مسیرهای دسترسی به معبد هستند. یک مسیر نیز وجود دارد که گردشگران می توانند بوسیله قاطر از آن عبور نمایند. تمام این مسیر با خز و پرچم های عبادت نمایندگان تزیین شده است. بیشتر روزهای سال صخره از طریق ابر ها پوشیده می گردد و حس و حال عجیبی را برای گردشگران به وجود می آورد.
صومعه سومولا (Sümela)، ترکیه
صومعه سومولا درون صخره ای در دره آلتیندره (Altındere) و در کشور ترکیه ساخته شده است. این بنا که در ارتفاع حدودا 1200 متری قرار گرفته است، یکی از جاذبه های توریستی مهم پارک ملی آلتیندره است.
این صومعه 386 سال بعد از میلاد مسیح و در دوره امپراتوری تئوبوسیوس ساخته شده است. طبق افسانه ها آمده است که دو کشیش بعد از پیدا کردن یک تندیس از مریم مقدس در یک غار، ساخت این صومعه را به عهده گرفته اند. طی سال ها و در طول تاریخ این صومعه بارها تخریب شده و از طریق پادشاهان بسیاری دوباره باسازی شده است. آخرین باسازی در قرن 13 و در دوره سلطنت الکسیوس سوم صورت گرفته است.
بعد از جنگ جهانی اول و آغاز مهاجرت اجباری که طی آن 2 میلیون یونانی و ترکیه ای که در کشور های یکدیگر ساکن بودند، به زادگاه خود برگشتند و صومعه خالی از سکنه شد. این صومعه دهه ها ترک شده بود تا زمانی که بالاخره باسازی و به عنوان موزه بازگشایی شد.
صومعه هانگینگ (Hanging)، چین
صومعه یا معبد هانگینگ در داخل دره و در پای کوه هنگ (heng) ساخته شده است. این معبد در استان شانشی (shanxi) در چین قرار گرفته است. معبد هانگینگ در ارتفاع 75 متری از سطح زمین و روی صخره قرار گرفته و از طریق سنگ و تیرچه های چوبی که در داخل صخره فرو رفته نگه داشته شده است. بیش از 40 اتاق کوچک و بزرگ در محیطی به مساحت 152.2 مترمربع قرار گرفته است که همه بوسیله پل و راهرو متصل هستند. بعلاوه این سازه و اتاق هایش از نظر ارتفاع هم متوازن هستند. درون معبد بیش از 80 مجسمه برنزی، آهنی و گلی وجود دارد.
این معبد برای در امان ماندن از سیل، باران، برف و طلوع خورشید در این نقطه ساخته شده است. امروزه مبعد هانگینگ یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری و تاریخی در منطقه داتونگ (datong) است.
منبع: کجارو / amusingplanet.com