ربات هایی که پاسپورت ها را اسکن و بارهای شما را حمل می نمایند
به گزارش بچه های ریاضی، هر چند که این فناوری، ایده جدیدی نیست و در گذشته در فرودگاه اینچئون شاهد این گونه ربات ها بوده ایم، اما شرکت هواپیمایی KLM هم ربات فرودگاهی خود را همین تابستان آزمایش خواهد نمود.
قابل انکار نیست که دنیا سفر به سرعت در حال تکامل یافتن است و پیشرفت های پیشگامانه ای در عرصه فناوری انجام می گردد که هدف شان، راحت تر کردن تجربه سفر و ویژه تر ساختن آن نسبت به هر زمان دیگری است. از اسکن کف دست در دیواره بزرگ مرجانی در استرالیا گرفته تا هواپیماهایی مافوق صوتی که می توانند مسافران را در زمانی کمتر از دو ساعت از نیویورک به لندن برسانند؛ به نظر می رسد که این نوآوری ها و پروژه ها از دنیای داستان های علمی تخیلی سر در آورده اند. آخرین خبری که از این عرصه به گوش می رسد هم فرقی با بقیه ندارد؛ شرکت هواپیمایی KLM مستقر در هلند به تازگی از یک کانسپت تازه برای ربات فرودگاهی رونمایی نموده است که این توانایی را دارد که با اسکن پاسپورت مسافران و راهنمایی آن ها به سمت گیت های خروج و در عین حال، حمل بارهای مسافران، به آن ها یاری کند.
KLM، این ربات را که Care-E نامیده می گردد، به عنوان یک چرخ دستی خودران تعریف می نماید که نه تنها ابزاری بسیار مفید است، بلکه بسیار باشخصیت هم است و قلبی از طلا دارد. طراحی Care-E به گونه ای اجرا شده است که پشت درهای امنیتی با مسافران دیدار، پاسپورت های آن ها را اسکن، چمدان های آن ها را حمل و آن ها را تا گیت های خود همراهی کند. اگر تغییری در گیت اتفاق افتاده باشد، Care-E این توانایی را دارد که خود را بر اساس تغییرات تازه تنظیم کند. این ربات، فرودگاه را به صورت دقیق می شناسد و یکی دیگر از عملنمودهای آن، امکان راهنمایی مسافران بر اساس زمان بندی های اجرا شده به سمت مکان های دیگر مانند غذاخوری ها، فروشگاه ها یا نزدیک ترین سرویس های بهداشتی است. هنگامی که مرحله سوار شدن مسافران به هواپیماها شروع می گردد، ربات به مسافران هشدار می دهد.
Care-E را نمی توان تنها یک قطعه سخت افزاری دانست؛ بلکه این ربات با یک شخصیت متمایز طراحی شده است و از انتظار طولانی کشیدن برای مسافران خسته می گردد و حتی ممکن است که به خواب فرو برود. او در طول مسیر با خود زمزمه می نماید و حتی زمانی که مسافران را در انتهای مسیرشان از گیت عبور می دهد، از جدا شدن از آن ها ناراحت می گردد. کوئنراد فون زیجل (Koenraad van Zijl)، نماینده رسانه ای KLM به خبرنگاران گفت:
از نظر ما، Care-E، تجسم یا تمثیلی از کوشش های بی سرانجام ما برای استفاده از آخرین تکنیک های نوآورانه برای یاری به مشتریان مان در مراحل مختلف سفر است.
در حال حاضر، KLM گفته است که کانسپت Care-E محدود به یک ربات است که شاید همین تابستان در فرودگاه بین المللی سان فرانسیسکو و فرودگاه بین المللی JFK در نیویورک آزمایش بگردد. Care-E، دنباله ای از ربات اسپنسر، ربات دیگر KLM است که در سال گذشته در فرودگاه اسخیپول (Schiphol) مورد آزمایش نهاده شد.
سال گذشته نیز شرکت الکترونیکی LG خاطرنشان کرد که ربات راهنمای فرودگاهی طراحی نموده اند که دارای صفحه نمایش های منحنی بزرگی است که جزئیات پرواز و فاصله زمانی تخمین زده شده بین پرواز و گیت ها را نشان می دهد و در صورت درخواست مسافران، اطلاعات بیشتری در اختیار آن ها قرار می دهد. در ادامه می توانید ویدیویی از این ربات فرودگاهی و کار آن را دیدن کنید:
منبع: کجارو / lonelyplanet