امامزاده داوود تهران
به گزارش بچه های ریاضی، امامزاده داوود یکی از زیارتگاه های محبوب شهر تهران و جزو جاذبه های مذهبی مرکز کشورمان است که گردشگران زیادی از آن بازدید می نمایند. برای اطلاعات کامل تر از آدرس، مسیر دسترسی و موقعیت مکانی، تلفن و ... به خواندن این مقاله ادامه دهید.

تهران نه تنها جاذبه های گردشگری بسیاری در دل خود دارد، بلکه در اطراف آن نیز منطقه ها طبیعی و بکر زیادی وجود دارند که در فاصله کمی از این شهر قرار گرفته اند. یکی از این منطقه ها، زیارتگاه امامزاده داوود است که یکی از مشهورترین بناهای مذهبی در فهرست جاهای تماشای تهران شناخته می گردد و از قدیم تهرانی ها برای زیارت و سرگرمی زیاد به آن مکان می رفتند. اما چرا سرگرمی؟ از آن جایی که این امامزاده در میان دره ای سرسبز و زیبا جای گرفته و مسیر رسیدن به آن با تمام سختی و دشواری بسیار زیباست، همواره محلی برای استراحت و لذت بردن از طبیعت بوده است. با مجله خبرنگاران همراه باشید تا سری به یکی از زیباترین امامزاده های اطراف تهران، یعنی امامزاده داوود بزنیم.
- امام زاده داوود کجاست؟
- مسیر دسترسی به امامزاده داوود
- امامزاده داوود کیست؟
- امامزاده داوود؛ خاطره انگیزترین مکان مذهبی تهران
- یک تهران و یک امامزاده داوود
- از اقامت تا بازارگردی در امامزاده داوود
- ساختمان امامزاده داوود
امام زاده داوود کجاست؟
امامزاده داوود تهران از مکان های زیارتی در اطراف شهر تهران است که در 6کیلومتری توچال و منطقه فرحزاد، در میان دره های سبز قرار گرفته است. 15کیلومتر، آن طرف تر از فرحزاد یکی از زیباترین بناهای مذهبی تهران در دل روستایی سرسبز جا خوش نموده است.
امامزاده داوود که از نوادگان امام زین العابدین است و آرامگاه وی یکی از مکان های موردعلاقه مرکز نشین هاست، مسیر دسترسی سرسبز و زیبایی دارد. این بنای تاریخی و مذهبی در منطقه روستای کن تهران و در ارتفاع 2600 متری از سطح دریا قرار گرفته است. (مشاهده روی نقشه ????)
- امامزاده داوود تهران آدرس: تهران، کوهستان های شمال غربی، 15 کیلومتری فرحزاد
- تلفن: 02144393113
- وب سایت: davoud-khergheh.emamzadegan.ir
مسیر دسترسی به امامزاده داوود
راه های رسیدن به امامزاده داوود کم نیست! این مکان زیارتی پربازدید در غرب تهران و در انتهای جاده کن قرار گرفته و طول جاده منتهی به آرامگاه مسیر 25کیلومتری آسفالته ای است.
کن یکی از روستاهای باستانی استان تهران است که افراد آن گویش محلی و معماری خاصی دارند. البته مسیرهای دیگری نیز برای رسیدن به آن وجود دارد، به عنوان مثال، می توانید از دره ای که کنار رودخانه فرحزاد واقع شده است حرکت کنید و بعد از طی کردن 15کیلومتر به بقعه امامزاده برسید. البته این مسیر خاکی و کمی نامناسب است، اما با داشتن منظره ها بکر طبیعی و وجود رودخانه ای کوچک در طول مسیر، احساس سرزندگی را در شما به وجود خواهدآورد و خستگی را از تنتان کم خواهدکرد.
برای رفتن از فرحزاد به سمت امامزاده، باید از محله فرحزاد که در انتهای اتوبان یادگار امام واقع است، مسیرتان را شروع کنید. پس از حدود 4 ساعت پیاده روی با شیبی ملایم به یک دره خواهیدرسید. از این جا به بعد مسیر کمی کوهستانی می گردد. دو ساعت دیگر که به راه خود ادامه بدهید، به آرامگاه امامزاده داوود خواهیدرسید. مسیر دیگر برای رفتن به امامزاده، گذشتن از روستای سولقان و سپس طی کردن مسافتی در حدود 25کیلومتر است. درنهایت می توان گفت که می توانید از سه مسیر به این امامزاده بروید.
مسیر اول:
می توانید در بزرگراه آبشناسان، از فلکه اول شهران بگذرید و فلکه دوم شهران را به سمت مسیر سولقان در شمال تهران بروید. پس از 40دقیقه تا یک ساعت به امامزاده داوود خواهیدرسید. ناگفته نماند که این مسیر، برترین و راحت ترین مسیر برای رسیدن به این آرامگاه است.
مسیر دوم:
بعلاوه می توانید از انتهای بزرگراه یادگار امام به سمت فرحزاد بروید و از جاده فرحزاد مستقیم به سمت امامزاده برانید. بعد از طی کردن 15کیلومتر به تپه سلام خواهیدرسید؛ جایی که گنبد امامزاده داوود از دور دیده می گردد. راه خود را ادامه دهید تا به امامزاده برسید.
مسیر سوم:
مسیر سوم، مخصوص ورزشکاران و کوهنوردان است. برای رفتن از این مسیر ضروری است، با تله کابین توچال به سمت ایستگاه هفت بروید و سپس از آن جا خود را به قله شاه نشین که در پشت روستای شهرستانک قرار گرفته است برسانید و با عبور از آن به امامزاده برسید. امامزاده داوود، یکی از برترین مقاصد برای عاشقان کوهنوردی است چر که دورتادور آن با کوه ها ودره های سرسبز احاطه شده است.
امامزاده داوود کیست؟
شاید این سوال برایتان ایجاد گردد که امامزاده داوود فرزند کیست؛ در پاسخ باید بگوییم که شرف الدین داود الحسنی، نام اصلی امامزاده داوود است که آرامگاه ایشان در نزدیکی روستای کن واقع شده است و یکی از خاطره انگیزترین مکان های مذهبی برای تهرانی هاست. اختلاف های زیادی بر سر نسب ایشان وجود دارد؛ با این وجود طبق زیارتنامه موجود در آرامگاه، ایشان از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) هستند.
متن زیارتنامه داوود بن عماد بن جعفر بن نوح بن عقیل بن هادی بن یحیی بن قاسم بن ابراهیم بن اسماعیل بن حسن المثنی بن امام حسن مجتبی (ع) را نشان می دهد و بر طبق این سند، امامزاده داوود با یازده پشت به دومین امام شیعیان یعنی امام حسن مجتبی (ع) می رسد.
امامزاده داوود؛ خاطره انگیزترین مکان مذهبی تهران
امامزاده داوود و جاده معروف آن برای تهرانی ها بسیار نام آشنا است؛ جاده ای که می تواند شمال کشور را در ذهنتان تداعی کند. فضای امامزاده داوود، روستای زیبای اطراف آن با سقف های شیروانی و آب وهوای خنک و کوهستانی آن همگی سبب شده اند، این مکان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری محبوب در اطراف تهران همواره در خاطر گردشگران باقی بماند. به طور خلاصه می توان گفت؛ رفتن به امامزاده داوود هم زیارت و هم سیاحت!
یک تهران و یک امامزاده داوود
قدیم ترها یک تهران بود و یک امامزاده داوود که به مسیر کوهستانی و سخت خود معروفیت داشت و رفتن به آن در گذشته یکی از نذرهای رایج در بین تهرانی ها بود. مردم شب را در فرحزاد می گذراندند و صبح با یاری قاطرچی ها به امامزاده می رفتند تا نذرهایشان را ادا کنند و لحظاتی در سکوت و آرامش آن روح خود را از هر بدی خالی کنند.
خوشبختانه امروز مسیر رسیدن به امامزاده آسفالت شده است، اما هنوز هم بعد از پارک ماشین حداقل باید یک ربع در مسیری سربالایی پیاده روی کنید تا به آن برسید. گرچه مسیر کوهستانی و نزدیکی آن در کنار فرحزاد که آب وهوایی فوق العاده خوشی دارد، سختی مسیر را کمتر خواهدکرد.
فرحزاد و امامزاده از قدیم برای تهرانی ها مجذوب کننده بوده اند و ضرب المثل های زیادی نیز در این مورد وجود دارد. به عنوان مثال مردم در گذشته می گفتند: تا بگویی ف، من رفته ام فرحزاد.
از اقامت تا بازارگردی در امامزاده داوود
از زمان قاجار، زیارت امامزاده داوود تبدیل به یک عادت برای تهرانی ها شده بود تا برای آخر هفته خود رفتن به آن را برنامه ریزی کنند. در قدیم اطراف امامزاده پر از دعانویس ها و رمال هایی بود که افراد دعایی پیش آن ها می رفتند، اما امروزه و با توجه به سیل گردشگران و کوهنوردان اطراف امامزاده پر از مسافرخانه ها و کاسب های دستفروش است تا اگر سختی راه کسی را اذیت کرد شب را مهمان آب وهوای خوش این مکان باشد.
بازار امامزاده داوود یکی دیگر از دلایل معروفیت این مکان است. بازاری که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن پیدا می گردد؛ از خوراکی های محلی گرفته تا سینی های پلاستیکی منقش به تصاویر سریال های تلویزیونی. چیزی که این بازار را زیباتر نموده است، هم نشینی سنت و مدرنیته است که به زیباترین شکل ممکن در این بازار به تصویر کشیده شده است.
ساختمان امامزاده داوود
مانند دیگر بناهای ساخته شده برای امامزادگان، امامزاده داوود نیز ساختمانی دارد که طبق الگوی اصلی بناهای آرامگاهی ساخته شده است. دو مسجد در اطراف آن قرار گرفته اند که هر دو از وسط به بقعه امامزاده راه دارند. این بقعه در زمان صفویه بنا شده و ساختمان اصلی آن متعلق به دوران قاجار است. یک بقعه هشت ضلعی به طول و عرض تقریبی شش متر، و سردابی که زیر آن قرار گرفته است.
بر سر در ورودی حرم، هشت بیت شعر خودنمایی می نماید که در آن نام فتحعلی شاه را خواهیددید و این نشان از ساخت حرم در آن موقع دارد. بقعه امامزاده داوود ضریح بسیار ساده ای به طول 2/5 متر و عرض 1/30 متر دارد. در گوشه شمال شرقی آرامگاه، یک دریچه آهنی وجود دارد که به سرداب می رسد و امامزاده در آن مدفون است.
حال وهوای عرفانی حرم در کنار طبیعت زیبا، سبب می گردد تا سفری یک روزه و دلچسب به این مکان زیارتی سرگرمیی داشته باشید. اگر تا به حال از این جاذبه زیارتی سیاحتی تماشا نداشته اید، وقت آن رسیده است که در سفر به تهران از این مکان زیارتی تماشا کنید.
منبع: یومگ